divendres, 11 d’abril de 2014

Recomanacions en lactància materna de la AEPED

Bon dia famílies
 
Els grups de suport a la lactància materna seguim totes les recomanacions de la OMS (Organització Mundial de la Salut), de la UNICEF  i de la AEPED (Asociación Española de Pediatria). És a dir, acompanyem a les mares i els nadons/infants durant tota la vivència de la lactància tenint en compte els mateixos paràmetres que les organitzacions especialitzades, donant sempre informació solvent i contrastada.
 
A continuació us adjuntem les Recomanacions en Lactància Materna de l'AEPED (edició 2012). Veureu que el Comitè de Lactància d'aquesta associació recolza fermament l'alletament dels nadons i dóna les mateixes pautes que podeu escoltar als grups de suport.
 
 
Sovint, les mares acudiu a  les sessions del grup amb informació i recomanacions dels pediatres que us fan dubtar, pregunteu quines són les pautes a seguir. La nostra resposta sempre serà la mateixa: guieu-vos pel vostre sentit comú.
 
No entenem com alguns professionals (pediatres, infermeres, llevadores, ginecòlegs, ...) poden posar traves a les mares convençudes del que senten i el que fan, dones empoderades que creuen que donar el pit és el millor per als seus fills i per a elles mateixes, com poden donar altres recomanacions totalment contradictòries que no afavoreixen la lactància faltant al respecte a les mares que acudeixen a la consulta per temes de salut dels nadons o assegurant que ells tenen la veritat.
 
Ara teniu un document que verifica i demostra que estan equivocats. Si mai esteu en dubte, si us sentiu atacades o incompreses, si us topeu amb un metge ignorant, mostreu-li aquestes recomanacions. Atenció especial a tots els paràgrafs subratllats en negreta o en color!!!!
 
Tot i que no compartim la totalitat de les propostes, preferim seguir i donar aquestes pautes abans que convèncer a ningú que donar el pit no és saludable.
 
Visca la lactància materna!!